En helt fantastisk och enkel efterrätt! En underbar smak av karamell, wisky och choklad som smälter i munnen, behöver jag säga mer! Detta är efterrätten för alla er som gillar något krämigt och mättande. Gör i små formar för att ha på dessertbordet eller i större portionsformar om du vill att skålen av under ska vara centrum för tillställningen! 
 
 
Till 8 små formar
 
5 dl vispgrädde
En vaniljstång
En nypa salt
8 äggulor 
50 g smör 
1 dl mörkt muskovadosocker hårt packat 
3/4 dl strösocker
1 msk wisky
 
25 g mörk choklad, att strö över
2 dl vispgrädde
 
Värm ugnen til 150°C. Värm grädden i en kasrtull tllsammans med den delade vaniljstången och salt. Värm på svag värme, det ska inte koka. Vispa äggulorna lätt. Smält söret tillsamans med allt socker. När smöret ch sockret börjat ryka vispa ihop med vaniljgrädden. Vispa ner lite av grädden i äggulorna, häll sedan tillbaka i grädden och vispa väl. Tillsätt wiskyn och vispa och sila grädden. Ställ 8 formar i en form, fyll formarna med wiskygrädden. Häll på varmt vatten i formen upp till hälften va formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills crèmen stannat. Kyl i tills helt kall och servera med lätt vispad grädde och hyvlad eller riven choklad. Klart!
 
 
 An amazing dessert! Creamy, simple and fast! With a taste of caramel, wisky and chocolate it becomes a hit on the dessert table. Make them in small pots for a dessert table or in bigger ones if you want the pots of joy to be the center of attention.
 
For 8 pots 
500 ml heavy cream
One vanilla pod
A pinch of salt
8 egg yolks
50 grams of butter
100 ml of dark muscovado sugar
75 ml caster sugar
1 tbs wisky
 
25 grams of dark chocolate
200 ml heavy cream
 
Heat the oven to 150°C. Heat the cream, split vanilla pod and salt on a low heat. Whisk the egg yolks together. Melt the butter and all the sugar untill smooth. Whisk the butter and vanillacream togheter. Pour some of the cream into the egg yolks and whisk well. Pour back into the cream and whisk, add the wisky and mix. Pour the mixture through a sifter. Place 8 pots in a tray, fill the pots and pour water into the tray up to half of the pots. Bake the crème in the middle of the oven for 30 minutes or until they are no longer loose. Serve with whipped cream and grated chocolate. Done!
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej